Arxiu

Les cooperatives, un model de feina

Taula rodona organitzada pel Consell de Joventut de Barcelona, dins del cicle La Joventut Connectada. Hi vam participar juntament amb les companyes del PIJ de Sàrria – Sant Gervasi (promotores i dinamitzadores de la sessió), l’Escola Lliure El Sol, Sarrià – Sant Gervasi Coopera (SSGC) i la cooperativa de joves l’ESStoig.

Vam parlar de cooperativisme, d’Economia Social i Solidària, d’articulació comunitària i intercooperació, de dinàmiques i oportunitats laborals per les joves i també d’empoderament i transformació social. Podeu recuperar la sessió sencera aquí.

Menjadors ecològics: quan la revolta es tasta a les aules

 

Reportatge publicat a Nexe, la revista de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, sobre la gestió cooperativa dels menjadors ecològics. En aquest, s’explica el projecte de menjador de l’Escola Montseny, que compartim amb les companyes de Doble Via. 

Podeu llegir-lo aquí.

Pràctiques transformadores de l’economia solidària a Barcelona

Què és la transformació social? La resposta l’hem cercat a través de vuit iniciatives de l’Economia Social i Solidària (ESS) de la ciutat.

Les experiències que trobareu en aquest recull tenen la voluntat de ser una aportació al debat a partir de casos reals dividits en dues categories: per una banda, els projectes que afavoreixen la inclusió social de col·lectius com dones, joves, persones migrades i classes populars; per l’altra, les mesures que considerem transformadores perquè intervenen sobre algunes de les rigideses pròpies del sistema mercantil i patriarcal de l’economia.

Aquest recull, doncs, vol ser un petit granet de sorra a l’esforç de visibilitzar i sistematitzar bones pràctiques que s’estan produint en el si de l’ESS i que algunes iniciatives han començat a recollir.

Feu-vos COOP! Guia jove per ser una cooperativa

Des del Consell de la Joventut de Barcelona i la cooperativa L’Esberla han editat la guia Feu-vos COOP! amb l’objectiu de proporcionar a les persones i col·lectius joves una sèrie d‘informacions útils i consells, de la mà de cooperatives joves ja constituides (com l’Esguard), per a que puguin emprendre el camí d’autoocupar-se. 

En aquesta guia no només trobareu les indicacions essencials per fer realitat un projecte d’autoocupació, sinó també les recomanacions d’altres joves que han viscut un procés d’emprenedoria col·lectiva. Així la guia es divideix en una primera part més teòrica, amb el glossari de conceptes clau i un petit marc teòric sobre economia social i solidària i cooperativisme; segueix amb un apartat dedicat a les cooperatives de treball, un altre on s’expliquen els passos a seguir per crear una cooperativa i, finalment, acaba amb un bloc de recursos i unes quantes recomanacions sobre el millor i el pitjor de crear una cooperativa. 

Vídeos Mites de l’emprenedoria

Dins del projecte Cooperativisme i joves, el Consell de Joventut de Barcelona ha editat un seguit de vídeos on intenten trencar estereotips i “mites” de l’emprenedoria a través de la veu de diverses persones joves que han iniciat o estant iniciat un projecte d’autoocupació. Dins d’aquests projectes hi trobem a l’Esguard. Vídeos Mites de l’emprenedoria.

FEM Xarxa Les Corts

El dissabte 1 de desembre de 2018 es va realitzar la Trobada d’Entitats d’Economia Social i Solidària de Les Corts. Sota el lema #FEMxarxaLC, entitats de naturaleses, trajectòries i activitats molt diverses es van reunir amb un objectiu comú: visibilitzar, reivindicar, cooperar i enfortir l’Economia Social i Solidària a Les Corts.

Amb activitats adreçades a tot tipus de públics, la Trobada va comptar amb la participació de 25 entitats del districte i va aplegar la base social d’aquestes entitats, la ciutadania de Les Corts i persones vinculades a l’Economia Social i Solidària d’arreu de la ciutat. La trobada va ser co-organitzada per les cooperatives L’Esguard i Tandem Social amb el suport de la Direcció Operativa d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa i del Districte de Les Corts i amb la participació i implicació de les entitats del districte.

Aquesta web utilitza galetes. Si segueixes navegant estàs acceptant-la. Pots veure la política de galetes aquí:    Veure
Privacidad