L’Esguard neix de la il·lusió de vuit persones per crear un projecte educatiu propi. Recolzades per les famílies de l’Escola Lavínia, a les Corts, vam decidir constituir-nos com a cooperativa després d’haver treballat plegades fent de monitores i/o coordinadores de lleure durant anys, havent compartit també espais en el món del lleure associatiu. La idea de poder decidir soles què fem i, sobretot, com ho fem és el que ens va fer tirar endavant l’Esguard i és, també, el nostre major repte. (Re)pensant-nos contínuament, formant-nos, celebrant-nos i també equivocant-nos hem anat construint un projecte d’autoocupació, amb l’objectiu de dignificar i reivindicar l’educació en el lleure.

Missió i visió

Transformació social

Volem transformar la societat des de l’àmbit educatiu, acompanyant infants i joves perquè esdevinguin lliures.

Perspectiva feminista

Cooperem amb i des dels barris i pobles per capgirar el model econòmic i laboral des de la perspectiva feminista.

Treball en xarxa

Desitgem cooperativitzar el lleure i l’educació mitjançant una xarxa educativa potent.

Equip

Treballem per consolidar-nos com a equip, tant a nivell laboral com en projecció pedagògica.

Els nostres valors

Arrelament al territori

Volem ser cooperativa arrelada al territori, dinamitzant els barris, col·laborant amb xarxes territorials. Ens relacionem de forma respectuosa i coherent amb l’entorn, posant les necessitats de les persones i col·lectius al centre.

Mirada feminista

Volem ser cooperativa feminista, educant en l’equitat per trencar amb el masclisme i el patriarcat. Acompanyem infants i joves perquè esdevinguin persones crítiques, respectuoses i felices.

Cooperació

Volem ser cooperativa arrelada al territori, dinamitzant els barris, col·laborant amb xarxes territorials. Ens relacionem de forma respectuosa i coherent amb l’entorn, posant les necessitats de les persones i col·lectius al centre.

Autogestió

Volem ser cooperativa autogestionada, organitzant-nos com a col·lectiu, coordinant-nos per teixir relacions horitzontals i (in)formant-nos per poder prendre les decisions autònomament. 

Empoderament juvenil

Volem ser cooperativa que vetlla per l’empoderament juvenil, reunint les energies i el coratge per sentir-nos segures en un món laboral liderat pel poder adult.

Sostenibilitat

Volem ser una cooperativa sostenible, prioritzant les cures. Ens organitzem i (re)pensem amb la mirada cap a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Aquesta web utilitza galetes. Si segueixes navegant estàs acceptant-la. Pots veure la política de galetes aquí:    Veure
Privacidad