Casals d'estiu

Difusió Economia Social i Solidària

Colònies d'estiu

Menjadors escolars

Projectes

El nostre projecte educatiu és un projecte obert i viu que busca anar en consonància i seguir els principis educatius de les escoles amb qui treballem. No obstant això, hi ha uns principis els quals no volem renunciar i creiem que cal que vertebrin el nostre projecte i la nostra tasca educativa. 

Creiem que l’educació ha de ser integral i ha de potenciar totes les capacitats, habilitats i aptituds personals dels infants i joves en un ambient de llibertat, respecte, participació i crítica constructiva. Els infants han d’ésser acompanyats en un ambient d’igualtat i de convivència plena que permeti educar la individualitat i el col·lectiu, fent-los partícips d’aquest, responsables del bon funcionament i de teixir unes relacions sanes, constructives i compromeses amb l’entorn. A més, cal crear un ambient on siguin ells i elles els protagonistes de l’educació i on puguin desenvolupar tota la seva creativitat, així com donar resposta als seus interessos, necessitats i inquietuds.

Diversificació de l'estona de lleure

Repensant els espais per crear alternatives de joc per tal que els infants i joves puguin desenvolupar diferents habilitats i que siguin capaços de crear espais perquè pugin actuar en funció de les seves motivacions i interessos.

Deconstrucció de gènere

Perquè volem que les i els infants i joves siguin i es sentint lliures de ser qui són sense seguir uns estereotips i/o rols de gènere predeterminats.

Gestió de les emocions

Fent un treball de l’autoestima per tal que es puguin desenvolupar lliurement i expressar. Eduquem perquè aprenguin a identificar i expressar allò que senten i també per aprendre a gestionar-ho mica en mica. Eduquem perquè escoltin i respectin les emocions dels altres i per tal d’ajudar-se mútuament en la gestió del dia a dia.

Atenció a la diversitat

Aprenem a valorar la riquesa de la diversitat; entenem les diferències com una oportunitat per aprendre i créixer.

Autonomia

En els hàbits d’higiene, d’alimentació, etc., però també perquè les nenes i nens desenvolupin la seva responsabilitat envers el col·lectiu i s’impliquin creant un espai en el que puguin decidir i incidir.

Gestió positiva dels conflictes

Acompanyant les i els infants, essent referents, oferint-los recursos per fer una bona provenció, observant i essent mediadors/es per tal de donar-los eines alhora de gestionar els seus conflictes personals i interns, així com els que es generen quan entren amb relació amb el seu entorn. Entenem el conflicte com una oportunitat d’aprenentatge i creixement personal.

Respecte i cura del medi ambient

Perquè les nenes i nens se sentin responsables i sensibles amb la vida, no només de la nostra espècie sinó de la natura i altres animals.

Espai migdia

L’espai del migdia és un temps de descans, lliure, alternatiu, participatiu, autònom i educatiu.  Des dels nostres equips organitzem aquest espai posant l’infant al centre de la nostra activitat educativa amb l’objectiu que aquesta estona esdevingui un espai d’aprenentatge i creixement personal per a l’infant, tant per l’estona de lleure com per l’estona de dinar. En aquest últim, també tenim, com a eixos fonamentals, el treball de l’autonomia i fer que gaudeixin de l’àpat com ho farien a casa.

Promoció de l’Economia Social i Solidària

Des de L’Esguard creiem que des de l’educació podem transformar la societat. Sent cooperativa i formant part de l’ESS transformem també amb el model d’empresa que hem escollit. Així doncs la promoció de l’ESS per a nosaltres és element molt important en el nostre dia a dia i una manera de fer més incidència sobre el model econòmic que defensem per la vida. Participem de projectes sempre des de la vessant de l’educació vinculats amb la promoció de l’ESS, desenvolupant dinàmiques per apropar el món de l’ESS a les joves i generant espais de lleure comunitari al barri.

Casal d’estiu

Entenem els casals d’estiu com una activitat de lleure que engloba aspectes lúdics i educatius. És per això que, per una banda, ens plantegem que els infants i joves siguin les protagonistes de les activitats que es realitzen i que el joc tingui un paper fonamental per tal d’aprendre, gaudir, relacionar-se i expressar-se de diferents maneres. Per altra banda, creiem necessari que el lleure ofereixi espais on l’infant pugui desenvolupar el seu progrés personal de manera integral, i per tant respectant i afavorint les diferents dimensions del jo (física, afectiva i espiritual, intel·lectual i social). Tot això ho fem sempre a través d’un eix d’animació que ens ajudarà a desenvolupar totes les activitats, espais, tallers i excursions del casal d’estiu.

Les activitats de lleure de tarda

Des de l’Esguard, volem destacar la importància d’integrar les activitats de lleure de tarda en la quotidianitat educativa i que aquestes siguin coherents amb l’escola, compartint la mirada de l’infant i la manera d’acompanyar respectuosa.
Creiem que aquestes activitats s’han de valorar com una oportunitat educativa; un espai perquè els infants s’apoderin i puguin descobrir-se i gaudir de les seves habilitats i desenvolupar-se tal com són i sempre amb l’atenció i relació amb el col·lectiu. Les activitats que desenvolupem són: dansa, música, cant, teatre, circ, tabalada, cuina, jocs, activitats esportives i tallers d’art.

Colònies a Les Obagues

Quan anem de colònies, creixem. Creixem en el lleure, entre amistats i tot jugant. Creixen les nostres forces quan fem una excursió i creix el nostre entusiasme amb el joc de nit. Creixen els lligams com es trenen les polseres i creixen els riures entre esquitxades de piscina.  Trobem en les colònies l’escenari ideal per a desenvolupar el projecte de manera integral. Evoquem la proximitat amb la natura, quan aquesta esdevé entorn i paisatge de les aventures estiuenques. I desenvolupem els nostres eixos educatius a través d’activitats conjuntament amb el projecte de (Les Obagues). Que són un equip que a través de l’educació ambiental generen vivències en el temps de lleure que permetin la descoberta del món rural.

Aquesta web utilitza galetes. Si segueixes navegant estàs acceptant-la. Pots veure la política de galetes aquí:    Veure
Privacidad