Escola Xirinacs

Espai Migdia

Entenem l’espai del migdia com un temps de descans, lliure, alternatiu, participatiu, autònom i educatiu, respectant sempre la necessitat dels infants d’esbarjo i de trencament amb les activitats lectives. Estem parlant d’un espai de temps suficientment important i rellevant, com per donar-­‐li una atenció específica, amb uns objectius i una intencionalitat educativa definida. De de l’ equip educatiu organitzem aquest espai educatiu i acompanyem als infants durant aquesta estona per tal que sigui un espai d’aprenentatge i creixement personal, se sentin a gust i gaudeixin, es respectin, i rebin el suport que necessitin. En aquest aspecte entenem els interessos dels infants com a eix vertebrador de la nostra tasca, és a dir, les activitats sempre responen als seus interessos.

PERÍODE D’INSCRIPCIONS: del 13 al 25 de juny.

Per a realitzar la inscripció cal que entreu aquí. Si ja us heu registrat pel casal d’estiu no cal que us feu un nou usuari. En canvi, aquelles famílies que no hagueu fet casal, cal que us registreu de nou.

Per obtenir més informació mireu el document condicions del servei.

Extraescolars

Des de l’Esguard, volem destacar la importància d’integrar les activitats extraescolars en la quotidianitat educativa i que aquestes siguin coherents amb l’escola, compartint una mirada de l’infant i una manera d’acompanyar respectuosa.

Dins d’aquest apartat tenim les diferents propostes de les activitats:

Activitats de moviment

Conèixer el propi cos i descobrir les possibilitats d’aquest a través de l’exploració i el joc. D’aquesta manera descobrir un llenguatge innat i únic, una manera individual d’expressar i moure’s, a través de diferents llenguatges. El ioga, la dansa i el teatre, son una pràctica de moviment corporal que barreja l’aspecte motor, sensorial i emotiu, i això permet, d’una manera molt entretinguda, aprendre a expressar sensacions, emocions i pensaments.

Activitats esportives

Considerem que l’esport és una eina indispensable pel creixement personal, ja que a part dels esports, volem que els infants coneguin el treball cooperatiu i individual. Posarem en pràctica el cos, la imatge i la percepció de l’espai; i entre d’altres, assolir l’autonomia en el desplaçament i el moviment, que els permetrà millorar i ampliar el seu marc d’experiències a nivell físic i motriu, així com a nivell d’autoconfiança en les seves pròpies capacitats. També es treballen les habilitats motrius i les qualitats físiques bàsiques a través dels jocs.

Activitats Musicals

Activitats vivencials. Creiem que per entendre la música, s’ha de viure, i això significa que els infants tindran l’oportunitat d’aprendre molts aspectes musicals mitjançant el joc, la creativitat, la llibertat… i d’aquesta manera l’aniran interioritzant sense adonar-se’n. Treballarem diferents aspectes de la música com el so, l’oïda, el ritme, la veu i el moviment del cos.

Ratio

La ràtio dels grups d’activitats dependrà de les característiques específiques de cada activitat i edat dels participants. Així i tot, sempre oscil·larà entre els 8 i 14 infants per grup. Els infants d’infantil poden realitzar un màxim d’una activitat a la setmana (excepte acollida de matí o racons de tarda i la piscina); i els infants de primària poden realitzar un màxim de dues activitats a la setmana (excepte acollida de matí o racons de tarda i la piscina).

PERÍODE D’INSCRIPCIONS: del 13 al 25 de juny.

Podeu consultar un resum de la informació més important i les activitats ofertes fent clic aquí.

Per obtenir més informació mireu el document condicions del servei.

Si voleu fer la inscripció al servei ho podeu fer aquí.

El casalet

El casalet: és el projecte que desenvolupem durant les setmanes de jornada intensiva del juny per complementar la jornada.  El període d’inscripcions és del 16 al 25 de maig.

Consulta la informació clicant a AQUÍ

Enllaç per a fer les inscripcions.

El casal d’estiu

Tot i que el període principal d’inscripcions va finalitzar el dia 23  de maig, la matrícula del casal encara continua viva fins el dia 12 de  juny. Les famílies que encara estigueu interessades en inscriure a les vostres filles i fills algun torn o demanar-ne algun més les que ja us  heu inscrit anteriorment, podeu escriure un correu electrònic a info@lesguardcoop.cat o trucar al telèfon 623 04 56 25.

Ara bé, a diferència del període principal d’inscripció (25/04 al 23/05) on totes les sol·licituds eren acceptades, en aquest nou  període la demanda de torn haurà de passar per una llista d’espera. Si  queden places lliures, automàticament sereu inscrites en aquell torn  que heu demanat. Si les places estan exhaurides, romandreu a la llista  d’espera fins que es pugui obrir una nova plaça.  A finals de cada  setmana, a les famílies que estigueu a la llista d’espera, us  reportarem quin és l’estat d’aquesta perquè pugueu avaluar la situació i prendre la decisió que millor us convingui.

El dia 12 de juny contactarem amb totes les famílies que encara estigueu al llistat  d’espera per informar si la sol·licitud es confirma o no. Si esteu  apuntades a la llista d’espera i decidiu donar-vos de baixa perquè heu  trobat un alternativa diferent per les vostres criatures, si us plau,  notifiqueu-nos-ho per correu electrònic o telèfon. Finalment, l’ordre  de la llista d’espera es configurarà en estricte ordre d’arribada de  la sol·licitud.

Reunió de casal d’estiu per a famílies inscrites: 16 juny a les 16:45 h a l’escola.

 

 

Acollides

Les acollides és un espai que oferim pels infants de lleure, lliure i tranquil, abans de començar l’escola. On les propostes que fem són, diferents espais/materials perquè els infants puguin escollir què fan. És un espai que s’ofereix per facilitar la conciliació familiar. Es pot fer ús de manera fixa o esporàdica. L’espai està diponible a partir de les 8.00 i fins les 9.00.

FIX: Mitja hora (30,00 € mensuals) Una hora (60,00 € mensuals). Per donar-vos d’alta al servei fix cal que feu un correu a: esguard.xirinacs@gmail.com.

ESPORÀDIC: Es pot fer ús d’aquest, en el cas que sorgeixin imprevistos i avisant amb poc marge d’antelació. I el preu és de: mitja hora (1,75 €) o una hora (3,50 €).

Racons

L’activitat de racons és un espai que oferim pels infants de lleure lliure i tranquil. On les propostes que fem són, diferents espais/materials perquè els infants puguin escollir què fan durant la seva estona de lleure. És un espai que s’ofereix per facilitar la conciliació familiar. Es pot fer ús de manera fixa o esporàdica.

FIX: Mitja hora (30,00 € mensuals) Una hora (60,00 € mensuals). Per donar-vos d’alta al servei fix cal que feu un correu a: extraescolars.xirinacs@gmail.com.

ESPORÀDIC: Es pot fer ús d’aquest, en el cas que sorgeixin imprevistos i avisant amb poc marge d’antelació. I el preu és de: mitja hora (1,75 €), una hora (3,50 €). Aquests es cobraran en el rebut del mes següent, com a extres.

INSCRIPCIÓ: per a donar-vos d’alta o de baixa del servei cal que feu un correu electrònic a extraescolars.xirinacs@gmail.com.

Escola Xirinacs

Carrer d’Entença, 155. Barcelona

677 45 46 56

Aquesta web utilitza galetes. Si segueixes navegant estàs acceptant-la. Pots veure la política de galetes aquí:    Veure
Privacidad