Escola Xirinacs

Espai Migdia

Entenem l’espai del migdia com un temps de descans, lliure, alternatiu, participatiu, autònom i educatiu, respectant sempre la necessitat dels infants d’esbarjo i de trencament amb les activitats lectives. Estem parlant d’un espai de temps suficientment important i rellevant, com per donar-­‐li una atenció específica, amb uns objectius i una intencionalitat educativa definida. De de l’ equip educatiu organitzem aquest espai educatiu i acompanyem als infants durant aquesta estona per tal que sigui un espai d’aprenentatge i creixement personal, se sentin a gust i gaudeixin, es respectin, i rebin el suport que necessitin. En aquest aspecte entenem els interessos dels infants com a eix vertebrador de la nostra tasca, és a dir, les activitats sempre responen als seus interessos.

Per obtenir informació sobre condicions, preus i política de retorns cliqueu.

 

Extraescolars

Des de l’Esguard, volem destacar la importància d’integrar les activitats extraescolars en la quotidianitat educativa i que aquestes siguin coherents amb l’escola, compartint una mirada de l’infant i una manera d’acompanyar respectuosa.

Dins d’aquest apartat tenim les diferents propostes de les activitats:

Activitats de moviment

Conèixer el propi cos i descobrir les possibilitats d’aquest a través de l’exploració i el joc. D’aquesta manera descobrir un llenguatge innat i únic, una manera individual d’expressar i moure’s, a través de diferents llenguatges. El ioga, la dansa i el teatre, son una pràctica de moviment corporal que barreja l’aspecte motor, sensorial i emotiu, i això permet, d’una manera molt entretinguda, aprendre a expressar sensacions, emocions i pensaments.

Activitats esportives

Considerem que l’esport és una eina indispensable pel creixement personal, ja que a part dels esports, volem que els infants coneguin el treball cooperatiu i individual. Posarem en pràctica el cos, la imatge i la percepció de l’espai; i entre d’altres, assolir l’autonomia en el desplaçament i el moviment, que els permetrà millorar i ampliar el seu marc d’experiències a nivell físic i motriu, així com a nivell d’autoconfiança en les seves pròpies capacitats. També es treballen les habilitats motrius i les qualitats físiques bàsiques a través dels jocs.

Activitats Musicals

Activitats vivencials. Creiem que per entendre la música, s’ha de viure, i això significa que els infants tindran l’oportunitat d’aprendre molts aspectes musicals mitjançant el joc, la creativitat, la llibertat… i d’aquesta manera l’aniran interioritzant sense adonar-se’n. Treballarem diferents aspectes de la música com el so, l’oïda, el ritme, la veu i el moviment del cos.

Ratio

La ràtio dels grups d’activitats dependrà de les característiques específiques de cada activitat i edat dels participants. Així i tot, sempre oscil·larà entre els 8 i 14 infants per grup. Els infants d’infantil poden realitzar un màxim d’una activitat a la setmana (excepte acollida de matí o racons de tarda i la piscina); i els infants de primària poden realitzar un màxim de dues activitats a la setmana (excepte acollida de matí o racons de tarda i la piscina).

PERÍODE D’INSCRIPCIONS: tancades. S’accepten noves inscripcions si hi ha places lliures a una activitat. Poseu-vos en contacte amb xirinacs@lesguardcoop.cat

Podeu consultar un resum de la informació més important i les activitats ofertes fent clic aquí.

Per obtenir més informació mireu el document condicions del servei.

 

El casalet

En breus, noves notícies…

El casal d’estiu

En breus noves notícies…

 

Acollides

Les acollides és un espai que oferim pels infants de lleure, lliure i tranquil, abans de començar l’escola. On les propostes que fem són, diferents espais/materials perquè els infants puguin escollir què fan. És un espai que s’ofereix per facilitar la conciliació familiar. Es pot fer ús de manera fixa o esporàdica. L’espai està disponible a partir de les 8.00 i fins les 9.00.

FIX: Mitja hora (30,00 € mensuals) Una hora (60,00 € mensuals). Per donar-vos d’alta al servei fix cal que feu un correu a: xirinacs@lesguardcoop.cat

ESPORÀDIC: Es pot fer ús d’aquest, en el cas que sorgeixin imprevistos i avisant amb poc marge d’antelació. I el preu és de: mitja hora (1,75 €) o una hora (3,50 €).

Racons

L’activitat de racons és un espai que oferim pels infants de lleure lliure i tranquil. On les propostes que fem són, diferents espais/materials perquè els infants puguin escollir què fan durant la seva estona de lleure. És un espai que s’ofereix per facilitar la conciliació familiar. Es pot fer ús de manera fixa o esporàdica.

FIX: Mitja hora (30,00 € mensuals) Una hora (60,00 € mensuals). Per donar-vos d’alta al servei fix cal que feu un correu a: xirinacs@lesguardcoop.cat

ESPORÀDIC: Es pot fer ús d’aquest, en el cas que sorgeixin imprevistos i avisant amb poc marge d’antelació. I el preu és de: mitja hora (1,75 €), una hora (3,50 €). Aquests es cobraran en el rebut del mes següent, com a extres.

INSCRIPCIÓ: per a donar-vos d’alta o de baixa del servei cal que feu un correu electrònic a xirinacs@lesguardcoop.cat

Escola Xirinacs

Carrer d’Entença, 155. Barcelona

677 45 46 56

Aquesta web utilitza galetes. Si segueixes navegant estàs acceptant-la. Pots veure la política de galetes aquí:    Veure
Privacidad