Com seran els casals d’estiu?

Les diferents mesures i protocols sanitaris dificulten la possibilitat de desenvolupar els casal tal i com els havíem pensat i programat. Els infants han viscut canvis importants en les seves dinàmiques d’oci i relació i creiem que és més important que mai que es facin seva l’estona del casal. 

ESPAIS DE DECISIÓ

Hem adaptat les activitats al petit grup. Els infants podran escollir col·lectivament què faran durant el dia, a partir d’un gran recull d’activitats i tallers de diferents tipologies. Escoltem les seves motivacions i necessitats.

EDUCACIÓ EMOCIONAL

Crearem un espai emocional diari per valorar “com hem estat?” i ”com ens ho hem passat?”. Volem crear espais segurs que els permetin expressar com han viscut el confinament i compartir experiències per tal de generar complicitats i vincles.

 

 

 

GRUPS DE VIDA

Els infants s’agruparan en grups de 10 amb un/a monitor/a de referència, conformant els grups de vida. Les diferents activitats es realitzaran de tal manera que dins i entre els grups no hi hagi una interacció directa i sempre intentant mantenir entre infants la distància de seguretat recomanada.

 

ENTRADES I SORTIDES

Per evitar aglomeracions a les portes de les escoles, el protocol marca clarament la necessitat d’entrar i sortir per grups, en franges separades per 10 minuts. És per això que abans de començar la setmana del casal, les famílies rebreu informació sobre quan heu de venir a portar i recollir els infants. Si alguna família no pot seguir els horaris, es buscarà una alternativa.

RESPONSABLE D’HIGIENE

Durant tot el casal hi haurà una persona responsable d’higiene, que serà la figura de la coordinació. Aquesta persona, a no ser que sigui estrictament necessari, no interaccionarà de manera directa amb els grups d’infants i serà l’encarregada de prendre la temperatura a les participants, de desinfectar aquell material que faran servir els diferents grups i de ventilar els espais tancats que es facin servir.

L’ESTONA DE MENJADOR

L’estona de menjador, a no ser que es digui el contrari durant els propers dies, es farà. Per fer-ho segur, serà la persona responsable d’higiene o el/la cuiner/a qui prepararà els estris per menjar, servirà, netejarà i ventilarà el menjador. També es faran torns de menjar prou espaiats com per poder complir les distàncies de seguretat.

EXCURSIONS I PISCINA

Aquest any tant les sortides com la piscina han quedat anul·lades. La seguretat i els costos d’haver de fer servir el doble d’autocars per respectar les normes d’higiene han fet inviable aquestes dues activitats. Els diners que estaven destinats a pagar aquests serveis es faran servir per comprar tots aquells elements de seguretat necessaris per mantenir la higiene del material, persones i espais del casal.

Integrarem l’opció de fer activitats a parcs o zones tranquil·les del barri de manera quotidiana per fer d’aquests altres espais que podrem fer servir per desenvolupar les activitats del casal.

Per descarregar el full informatiu complet, entreu a la pàgina de la vostra escola.

Aquests casals estan homologats per l’Ajuntament de Barcelona. 

Podeu consultar tota la informació actualitzada sobre la Campanya de Vacances d’Estiu a http://www.barcelona.cat/vacances.

Aquesta web utilitza galetes. Si segueixes navegant estàs acceptant-la. Pots veure la política de galetes aquí:    Veure
Privacidad